Verenigingen en groepen

Klik op de naam van de vereniging voor meer informatie.
Je kan ook rechtstreeks de verenigingswebsite bekijken of e-mail sturen via contact

AVC-Terpsichoré, Amsterdam

 terpzonder

Website AVC-Terpsichoré                                        Contact

Werkt samen met AVC Centrum voor Werelddans.

 

Danscentrum Gaida, Bergen

plaatje gaida 125 pix 

Website Danscentrum Gaida                                           Contact

Al ruim 40 jaar organiseert het danscentrum Gaida cursussen internationale dans, zangkursussen, instuiven, koffieconcerten enz. Tijdens deze cursussen maak je kennis met muziek en dans uit diverse landen en culturen. De leiding van onze activiteiten is in handen van deskundige docenten. Al onze activiteiten vinden plaats in ons eigen danshuis. Danshuis Gaida, Prins Hendriklaan 43 , 1862 EK Bergen N-H. Heeft U belangstelling? Kom eens vrijblijvend een gratis les volgen.

 

De Boerenschots, Assendelft

boerenschots 

Website De Boerenschots                                      Contact

Dansgroep De Boerenschots is een Nederlandse volksdansgroep die de Nederlandse volksdansen aan een zo breed mogelijk publiek wil laten zien. Ten eerste omdat wij dat zelf leuk vinden maar ook omdat wij ideeën als "Nederlands is saai" en "dan dansen jullie zeker op klompen" weg willen nemen. Onze dansgroep is opgericht in 1979.

 

 

De wereld in je voeten

voeten 

Website De wereld in je voeten                            Contact

*De wereld in je voeten biedt vanaf september 2013 lessen internationale dans aan voor volwassenen en kinderdans voor kinderen in 2 leeftijdsgroepen.
*Docent Arian Spaargaren verzorgt beide lessen waarbij het vooral gaat om een flinke dosis beweging, plezier en ontspanning.*
*Kom gerust eens langs voor een gratis proefles.*
*Voor meer informatie ga je naar www.dewereldinjevoeten.nl 

 

FDP, Purmerend

FdpLogoGroot

Website FDP                                                           Contact

Dé vereniging voor internationale dans in Purmerend en omgeving.
Met meer dan 100 leden springlevend en gezellig. F.D.P. biedt een cursusaanbod voor kinderen, volwassenen en senioren. Daarnaast organiseren we regelmatig andere aktiviteiten voor leden en geïnteresseerden om de internationale dans te promoten. Onze demonstratiegroep verzorgt optredens met internationale dansen of een Hollands programma.

 

Folklore Dansgroep Zvarniara

Roos 

Website Zvarniara                                            Contact

Zvarniara danst wekelijks in een mooi wijkcentrum in de wijk Bornholm in Hoofddorp waar voldoende, gratis, parkeergelegenheid is.
Het is een volwassenengroep met 25 leden en de leeftijden liggen momenteel tussen de 40 en 65 jaar.
Het niveau is van beginners tot licht gevorderd. 

 

Igram, Castricum

igram

Website Igram                                                        Contact

Internationale Dansvereniging Igram is al bijna 45 jaar een bloeiende vereniging, waarin enthousiast dansen wordt gecombineerd met gezelligheid. Wij hebben op de maandag- en dinsdagavond jaarcursussen voor (echte) beginners, half-gevorderden en gevorderden. Donderdagochtend zijn de ouderen aan de beurt.
Tweemaal per jaar organiseren we samen met Pridini uit Heiloo een specialisatie-avond, en in het voorjaar houden we ons jaarlijkse tulpenbal met orkest.

 

Int. Dansgroep Gaida, Bergen

gaida 

Website Int. Dansgroep Gaida                                     Contact

Internationale Dansgroep Gaida uit Bergen brengt, onder de inspirerende leiding van Arian Spaargaren, uitdagende en verrassende voorstellingen met authentieke dans en muziek uit binnen- en buitenland. Hierbij wordt het dansensemble ondersteund door een eigen begeleidingsorkest. Daarnaast leidt Gaida jonge, enthousiaste mensen op tot nieuwe dansers en danseressen.

 

Irizi, Amsterdam

 

Website Irizi                                                            Contact

Geen enkel goed plan mag onuitgevoerd blijven door een gebrek aan zakelijke ondersteuning. Irizi biedt zakelijke ondersteuning van artistieke initiatieven op het gebied van internationale dans enmuziek. Irizi biedt door middel van een netwerk van free-lancers en vrijwilligers ondersteuning op het gebied van bestuur en beleid, project- en stagemanagement, publiciteit, techniek en film en fotografie. 06-28978943 Katja Oostergetel

 

Kaval, Schagen

logo kaval 

Website Kaval                                                                          Contact

Wij zijn een dansvereniging die al 25 jaar een internationaal programma danst.Bij ons kunt u een mooie Israëlische dans leren maar ook een Amerikaanse mixer of een Roemeense stampdans. Internationaal volksdansen is bovendien:leuk, gezellig, ontspannend, u bent in beweging u ontmoet mensen, u maakt kennis met:andere culturen, afwisselende muziek, verschillende dansstijlen Nieuwsgierig geworden? Kom gerust een keer kijken of meedoen!

 

Koftos, Hoorn

 koftos man klein

Website Koftos                                                           Contact

Koftos, dè dansvereniging voor internationaal dansen, heeft jeugdgroepen op de woensdagmiddag, op woensdagavond een groep voor mensen met een beperking en op maandagmiddag, dinsdag- en woensdagavond zijn de cursussen voor volwassenen. 

 

Masaro, Noord-Holland

 masaro

Website Masaro                                                      Contact

Masaro is een stichting i.o. die zich wil inzetten voor de vernieuwing en het behoud van folklore in de breedste zin van het woord, maar voornamelijk op het gebied van internationale dans.
We organiseren provinciale en landelijke activiteiten, die net even anders zijn dan wat er al is, zoals het Carnabal, tienerweekenden of een Noord-Hollandse jeugdvoorstelling. 

 

ORO, Haarlem

logo oro1 

Website ORO                                                            Contact

ORO, Vereniging voor Werelddans, biedt werelddans voor zowel jeugd als volwassenen, beginners als gevorderden. Iedere werkdag is er een ORO dansgroep actief in Haarlem. Er zijn dansgroepen Internationaal, Countryline en Israelisch. ORO organiseert naast de lessen verschillende dansinstuiven, dans- en zangdagen die ook voor niet-leden toegankelijk zijn. Voor meer info www.orodans.nl

 

Pridini, Heiloo

logopridini 

Website Pridini                                                       Contact

Internationale dansvereniging Pridini is een gezellige vereniging in Heiloo. Wij bieden jaarcursussen internationale dans voor jong en oud, ook voor beginners.
Wij dansen op woensdagavond; op vrijdagochtend hebben wij een ouderengroep. Jaarlijks organiseren wij een aantal dansworkshops en aan het eind van het seizoen een instuif. Verder hebben wij een demonstratiegroep (dansgroep en een zanggroep) die optredens kan verzorgen

 

Zajednica, Amsterdam

logo zajed 

Website Zajednica                                                   Contact

Zajednica Internationale dans: jaarcursussen Internationaal, korte verdiepingscursussen, dansdagen, instuiven, tavernes enzovoorts.Wekelijks lessen op maandag t/m donderdagavond en meestal elke 1e zaterdag van de maand een instuif of taverne.Kijk op de website voor het complete programma. Zajednica danshuis, Argonautenstraat 13, 1076 KJ Amsterdam, tel: 020-6759460 

 

Evenementen

September 2019
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30